בטטה (נ')
1. שמה העממי של לפופית נאכלת (שם מדעי: Ipomoea batatas), ירק ממשפחת החבלבליים. "לביבות בטטה של אורנה ואלה? יצאו לי כבר מכל החורים…"
2. בסלנג, כינוי לאישה שמנמנה. "חצי שנה עברה מאז שילדה והיא עדיין מה-זה בטטה".
היי. קוראים לי דרור, בן ארבעים (וקצת), גר ביפו. הרומן שלי עם אוכל התחיל בשנות העשרים שלי, אחרי שלמדתי לראשונה שאפשר להכין בכמה דקות פסטה מעגבניות טריות במקום רסק העגבניות הסינטטי. מאז, האהבה שלי למטבח הלכה והתעצמה, וטכניקות הבישול שלי הלכו והשתפרו, במיוחד אחרי קורס בישול שעברתי ב"קורדון בלו" בפריס לפני מספר שנים.
לאחר למעלה מ-13 שנים אינטנסיביות בתחום ההיי טק, החלטתי לקחת לעצמי קצת פסק זמן (משבר אמצע החיים?). את בלוג הבישול הזה הקמתי בראש וראשונה עבור עצמי, כחלק מהמסע האישי שאני עובר בחודשים האחרונים, וכן מתוך רצון אמתי לחלוק אתכם את הידע הקולינרי שצברתי ולשתף אתכם בסודות הקטנים שלי מהמטבח.
את הכתבות בבלוג אקדיש בעיקר למתכונים, חלקם שלי וחלקם מספרי בישול, ומדי פעם אעסוק גם בנושאים אחרים שכולם קשורים באוכל. מה שבטוח, במתכונים שאני אפרסם כאן, לא יהיו סודות. אחשוף כל המרכיבים המדויקים, אשתדל לתאר בפירוט את כל שלבי ההכנה, אלווה את הטקסט בהרבה תמונות שאצלם בזמן ההכנה ואשתף אתכם בכל ה"בטטיפים" (הטיפים של "בטטות").
אז יאללה, הדקו את חגורות המושב, כי אנחנו מתחילים את המסע.
אחלה בלוג. תתחדש! מצפה לבאות.
צללתי עכשיו לתוך הבלוג, רשומה אחרי רשומה. מקסים! סימנתי לי בראש כל מתכון שני בערך.
תודה דניאלה! ממש כיף לשמוע
דרור
בישול עשיר וטוב מתובל בחוש הומור מתאים מאוד לי ולבני ביתי.
נעקוב אחריך בעניין ונציע לך גם משלנו.
יואב סתיו (זכרון יעקב)