מרק קובה דלעת ומשמש

IMG_1194

 

אין כמו מרק קובה מהביל להעביר איתו את ימי החורף הסוערים. אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים והתחילו לקבב!

כמה?

החומרים הדרושים ל-20 קובות, 6-8 מנות

לבצק הקובה:

1.5 כוסות סולת
3/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

למילוי הקובה:

250 גר' בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
חצי כפית בהרט
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח

למרק: 

2 ליטר ציר עוף/ירקות או מים
1 ק"ג דלעת
1 בצל
2 שיני שום
2 גבעולי סלרי כולל העלים
1 עגבניה
2 כפות רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
2 כפות דבש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
חופן משמשים יבשים

איך?

מתחילים בהכנת הקובות. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה.

מערבבים חומרי המילוי בקערה ולשים בעזרת הידיים במשך שתי דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה. לוקחים כפית מהמילוי ויוצרים כדור קטן. מניחים על מגש גדול. באותו אופן יוצרים כדורים מכל המילוי.

זה הזמן להתחיל לקבב. מרטיבים או משמנים את הידיים. תולשים חתיכה מהבצק בגודל כדור פינג פונג ויוצרים ממנה כדור. משטחים את הכדור על כף היד ויוצרים דיסקית דקה. שמים במרכז הדיסקית כדור בשר ובעזרת אצבעות היד השניה סוגרים את הבצק על המילוי . מגלגלים את הקובה בין שתי הידיים לקבלת כדור יפה ומהודק. הקפידו לסגור היטב את הקובה והשתדלו לא לקרוע את הבצק. באותו אופן, ממשיכים ליצור קובות מכל הבצק והמילוי. הקפידו להרטיב או לשמן את הידיים מידי פעם כדי שהבצק לא יידבק לכם לידיים.

עוברים להכנת המרק. קוצצים את העגבניה דק דק. פורסים את שיני השום וקוצצים את הבצל דק. מפרידים את העלים מגבעולי הסלרי. את העלים קוצצים גס ואת הגבעולים פורסים דק. בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והסלרי. מאדים מספר דקות עד שהבצל שקוף לגמרי. מוסיפים את העגבניה והשום ומטגנים עוד כשתי דקות . מוסיפים  את הציר או המים, רסק העגבניות, מיץ הלימון מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את עלי הסלרי ומבשלים כעשר דקות. נוספות חותכים את הדלעת לקוביות גדולות ומוסיפים למרק. מוסיפים את המשמשים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות עד שהדלעת חצי רכה.

זורקים בעדינות את הקובות לתוק המרק ומנענעים קלות את הסיר כדי שהקובות לא ידבקו אחת לשניה. מבשלים כעשרים דקות נוספות ומגישים חם. בתיאבון.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s