כנאפה במילוי ריקוטה וריבת גויאבות

IMG_0999

גויאבה היא ללא ספק אחד הפירות השנויים ביותר במחלוקת. חלקנו ממש מתים עליה ולעומת זאת רבים מאיתנו לא מסוגלים להכיל את הריח החזק והייחודי שלה ולא יעזו להתקרב אליה. מנסיוני האישי לגויאבה יש טעם נרכש. בנעוריי השתייכתי למחנה הסולדים. כל כך הייתי רגיש לריח, עד שלא יכולתי לשהות במטבח אם במקרה גויאבה בודדת היתה קבורה אי שם במעמקי המקרר, ומן הסתם לא העזתי לטעום מפצצת הסירחון הזו. בבגרותי חל בי מהפך שהתרחש בביקור הראשון שלי בסיני (שנים רבות לפני שהפכה למעוז של אלקעידה). שם גיליתי את מיץ הגויאבות המצרי המפורסם, שנמכר בקרטונים קטנים כמו של החלב העמיד, ומיד התמכרתי אליו. הגילוי המרעיש גרם לי להתעלות על עצמי (או יותר נכון, להתעלות על הריח) ולטעום מהפרי עצמו. משם הדרך להצטרפות למחנה האוהדים היתה קצרה מאד…

בגלל שהסתיו כבר כאן והגויאבות כבר הגיעו לשווקים, החלטתי להקדיש את הפוסט הזה לפרי המיוחד הזה ולשתף אתכם במתכון  שהוא בעצם שני מתכונים: מתכון לריבת גויאבות שעומד בפני עצמו, ומתכון לכנאפה שממולאת באותה ריבת גויאבות וגבינת ריקוטה.

IMG_0980-002

כמה?

לריבת גויאבות:

1 ק"ג גויאבות
700 גר' סוכר
5 כוכבי אניס
5 תרמילי הל
2 כפות מיץ לימון

לכנאפה:

200 גר' שערות קדאיף
100 גר' חמאה מומסת
30גר' אבקת סוכר
250 גר' ריקוטה לא מלוחה
4 כפות ריבת גויאבות (לפי המתכון למעלה)
30 גר' פיסטוקים קלופים קלויים וקצוצים

לסירופ:

חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
כפית מי ורדים (לא חובה)

מחבת בקוטר 24 ס"מ

IMG_0991

 איך?

מתחילים בהכנת ריבת הגויאבות. חותכים את הגויאבות לקוביות ושמים בסיר יחד עם הסוכר, התבלינים ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית ומסירים את הקצף בעזרת כף. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה ומערבבים מדי פעם. כדי לבדוק אם הריבה הגיעה לנקודת הקרישה, שמים כפית מהריבה בכוס פלסטיק ומכניסים אותה למקפיא למשך שתי דקות ובודקים אם הריבה קרושה מספיק. אם הריבה נוזלית מדי, ממשיכים לבשל כעשר דקות נוספות ובודקים שוב. מאחסנים את הריבה בצנצנות מעוקרות (צנצנות שנשטפו במים רותחים) ומניחים לה להצטנן. אנחנו נשתמש להכנת כנאפה רק בכמה כפות את שאר הריבה המעולה תשמרו במקרר ותזללו בזמנכם החופשי.

IMG_0982-003

מכינים את סירופ הסוכר. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את מי הורדים, מערבבים וממשיכים לבשל כשתי דקות עד שנוצר מירקם של סירופ. מסירים מהאש ומצננים.

קוצצים את שערות הקדאיף בעזרת מספריים ושמים בקערה רחבה. מוסיפים את רוב החמאה המומסת (משאירים כארבע כפות לטיגון) ואת אבקת הסוכר ומערבבים היטב בעזרת הידיים. יוצקים שתי כפות חמאה מומסת במחבת ומשטחים חצי מכמות השערות בשכבה אחידה והדוקה. מעל שכבת השערות מורחים בצורה אחידה את גבינת הריקוטה (משאירים שולים של חצי ס"מ בהיקף ללא גבינה) ומעליה מפזרים את ריבת הגויאבות. מכסים בחצי נותר של שערות הקדאיף ומהדקים היטב.

IMG_0995

מטגנים על אש בינונית במשך 3 דקות עד שהתחתית מוזהבת (מבצעים בדיקה על ידי הרמה זהירה של שולי הכנאפה והצצה חטופה בתחתית). הופכים את הכנאפה על צלחת גדולה, יוצקים את יתרת החמאה למחבת, ומחליקים את הכנאפה חזרה למחבת כשצידה המטוגן פונה כלפי מעלה. מטגנים שוב כשלוש דקות עד שהצד השני זהוב גם הוא. יוצקים את הסירופ מעל הכנאפה, מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים בפיסטוקים קצוצים. בתיאבון.

IMG_0997

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s