סלט אורז בר ודובדבנים

IMG_0860

את הסלט הצבעוני הזה אילתרתי לארוחת צהריים קלה של שבת קייצית. האמת, די הצליח לי הפעם… אני ממליץ לכם להזדרז ולהכין אותו לפני שעונת הדובדבנים הקצרה חולפת לה כלא הייתה. כשאין דובדבנים, שזיפים יהיו תחליף מעולה.

כמה?

החומרים הדרושים לשתי מנות עיקריות או לארבע תוספות

2/3 כוס אורז בר
1 ליטר מים
1/2 כפית מלח
200 גר' דובדבנים טריים
80 גר' גבינת פטה כבשים
1/2 חבילת עלי ביבי
50 גר' שקדים פרוסים

לרוטב:

3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כף סילן
1 שם שום קצוצה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס

IMG_0818

איך?

מתחילים בהכנת האורז. יש כל מיני שיטות להכנת אורז בר, אני מכין אותו ממש כמו פסטה. מרתיחים ליטר מים בסיר עם חצי כפית מלח, כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים 50 דקות. מסננים את האורז ומצננים אותו לטמפרטורת החדר.

IMG_0829

בזמן שהאורז מתבשל, מכינים את שאר המרכיבים. מגלענים את הדובדבנים וחוצים אותם. קולים את השקדים במחבת על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שהם מזהיבים (היזהרו לא לשרוף אותם!). שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת קטנה ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב חלק.

כשהאורז התקרר מספיק אפשר להרכיב את הסלט. שמים בקערה רחבה את עלי הבייבי, האורז והדובדבנים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים (רצוי בידיים). לסיום, מפוררים מעל הסלט גבינת פטה ובוזקים בנדיבות שקדים קלויים.  בתיאבון.

IMG_0870

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s