פוקצ'ה עם אספרגוס מוצרלה ועגבניות שרי צבעוניות

IMG_0781

חג השבועות בפתח והרשת שוצפת וגועשת עם אלפי פוסטים של עוגות גבינה בכל צורה אפשרית, מתכונים למאפי פילו בשלל מילויים עתירי לקטוז וגם סתם צילומים של גבינות משק בפוזות מגרות (לרוב עם אשכול ענבים ברקע). באוירה תזזיתית שכזו, לא היה מצב שאשאיר את "בטטות" מחוץ לחגיגה. אז הפשלתי שרוולים (באופן מטפורי, היה חם אש השבוע…), הדלקתי תנור, הטענתי את הסוללה במצלמה, לשתי, התפחתי(פעמיים), אפיתי… ומה יצא? פוקצ'ה אביבית צבעונית וקראנצ'ית שתשתלב מצוין עם הגבינות בשולחן החג שלכם. חג שמח!

כמה?

לבצק:
500 גרם קמח לפיצה (או 250 גר' קמח ללחם ו-250 גר' קמח רגיל)
15 גר' שמרים טריים (או שקית שמרים יבשים של 11 גר')
15 גר' סוכר (כף שטוחה)
15 גר' מלח (כף שטוחה)
1.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית

לתוספת:
1/2 צרור אספרגוס טרי
10-15 עגבניות שרי בכל מיני צבעים
קורט  מלח גס
קורט פלפל שחור
5 ענפי טימין מופרדים לעלים
2-3 כפות שמן זית
150 גר' גבינת מוצרלה קשה מגורדת

איך?

IMG_0759

מתחילים בהכנת הבצק. ממיסים את השמרים והסוכר בחצי מכמות המים. מערבבים היטב את הקמח והמלח, ועורמים את התערובת על משטח עבודה או בקערה רחבה. יוצרים גומה במרכז הערימה ושופכים לתוכה את השמרים המומסים. בתנועות סיבוביות בעזרת האצבות מעבירים בהדרגה את המרכיבים היבשים למרכז הגומה עד שכל המים נספגים. מוסיפים את שאר כמות המים והשמן ובעזרת הידיים מאחדים את כל המרכיבים עד שנוצר בצק דביק. לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא נעשה גמיש, מבריק ונעים. מי שלא אוהב ללוש בידיים יכול לבצע את כל הפעולות הנ"ל בעזרת מיקסר עם וו לישה. זה אמנם הרבה יותר קל, אבל לדעתי זה פחות כיף. אחרי הלישה, יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בקערה גדולה ומקומחת היטב. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. סבלנות! זה לוקח לפחות שעה…

בזמן שהבצק תופח מכינים את התוספת לפוקצ'ה. נפטרים  מהרבע התחתון בעל המרקם העצי של גבעולי האספרגוס. קולפים את השליש התחתון של הגבעול שנותר בעזרת קולפן ירקות. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית על אש גבוהה וצולים עליה את גבעולי האספרגוס כשתיים עד שלוש דקות מכל צד עד שהם צרובים ומעט רכים. מצננים מעט וחותכים את הגבעולים לרוחבם לחתיכות שוות של כ-3 ס"מ. שומרים בצד.

פורסים את עגבניות השרי לרוחבן ושומרים בצד.

IMG_0773

אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1.5 ס"מ. מניחים בתבנית אפיה על גבי נייר אפיה. מפזרים על הפוקצ'ה שכבה אחידה של מוצרלה. מעליה, מפזרים שכבה של עגבניות ואספרגוס. מפזרים עלי טימין, מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס, ולסיום, מזליפים בנדיבות שמן זית. מניחים לפוקצ'ה לתפוח כשעה.

בינתיים מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

לאחר שהפוקצ'ה תפחה, אופים אותה בתנור כ- 15 דקות בשליש התחתון של התנור עד שהיא שחומה בתחתית וזהובה מלמעלה. כשהפוקצ'ה מוכנה מזליפים עליה מעט שמן זית ובוזקים מעט מלח גס. מניחים לפוקצ'ה להתקרר קצת ו… טורפים. בתיאבון וחג שמח!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s