אוזני המן מלוחות במילוי בטטה

IMG_0130-001

 

נו, טוב. גם אני נסחפתי אחרי הזרם הכמעט אינסופי של פוסטים של מתכונים לאוזני המן ברשת והחלטתי לעלות פה גירסה משלי. ובכל זאת כדי להישאר קצת נון קונפורמיסט (וזה לא קורה לי יותר מדי בחיים…) לקחתי את אזני ההמן המסורתיות לכיוון המלוח עם מילוי שממש מתבקש לבלוג שקוראים לו "בטטות".

כמה?
לבצק:
150 גר' קמח לבן
150 גר' קמח מלא
200 גר' חמאה קרה
כפית מלח
כפית סוכר
2 כפות מים קרים
1 כף שומשום שחור (לא חובה)

למילוי:
שתי בטטות גדולות
70 גר' פרמזן מגורר
קורט מלח לפי הטעם
1/2 כפית פלפל לבן טחון

איך?
מכינים במקביל את הבצק ואת המילוי. קודם כל מחממים תנור ל 200 מעלות. בזמן שהתנור מתחמם, מכינים את הבצק. שמים את הקמחים והשומשום במעבד מזון עם להב המתכת. מפעילים את מעבד המזון בפולסים קצרים כדי לערבב היטב את כל המרכיבים. חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות, מוסיפים אותן למעבד המזון וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים קטנים. כעת מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים לעבד את הבצק בפולסים עד שמתחיל להיווצר כדור. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו קלות בידיים למספר שניות עד שנוצר כדור אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות למשך שעה.

IMG_0105

בזמן שהבצק נח מכינים את המילוי. אופים את הבטטות כשהן שלמות ולא קלופות עד שהן רכות, אך לא רכות מדי (לי זה כחצי שעה). מצננים את הבטטות, ובעזרת כף מעבירים את תוכן הבטטות לקערה. מוסיפים לבטטות את מרבית הפרמזן המגורר (שומרים מעט לקישוט), פלפל ומלח ומערבבים היטב. זהו, המילוי מוכן.

IMG_0114

לאחר שהבצק נח מספיק והוא קר לגמרי, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה גדול בעובי של שניים-שלושה מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס או רינג בקוטר הרצוי. אני הלכתי על קוטר של 6 מ"מ.   מסדרים את העיגולים על משטח עבודה רחב ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמילוי. המקצוענים יותר שביננו יכולים להשתמש בשק זילוף.

IMG_0117

בעזרת אצבעות שתי הידיים מקפלים את השוליים של כל עיגול ליצירת משולש שווה צלעות (ככל שניתן…). משאירים חריץ כדי שהמילוי יציץ ומהדקים את שולי האוזן.  יצירת אוזני המן סימטריות אמנם דורשת מיומנות די גבוהה, אך זיכרו שגם אם האוזניים לא במיוחד חתיכות הן עדיין טעימות לא פחות.

IMG_0124

מעבירים את האוזניים לתבנית אפיה ומפזרים מעל כל אחת מעט פרמזן מגורר לקישוט. אופים בתנור שחומם ל- 180מעלות למשך 20 דקות עד שהאוזניים זהובות מעט. מצננים את האוזניים עד שהן מתקשות ונעשות פריכות-פריכות ורק אז אוכלים…. בתיאבון, וחג פורים שמח!

IMG_0145

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “אוזני המן מלוחות במילוי בטטה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s