סלמון כבוש בסלק

DSCF3150

למטבח הסקנדינבי אין מוניטין זוהר במיוחד, ועבור רובנו האסוציאציה המיידית שהמטבח הזה מעורר אצלנו היא מנת כדורי הבשר השוודיים בקפטריה של איקאה. אולם הדימוי השלילי הזה לא בהכרח נכון, ולפחות בכל הנוגע לטיפול בדגים ובמיוחד בשימורם, הסקנדינביים הם פשוט אלופים. ראיה לכך, היא המנה אולי הכי מפורסמת במטבח הסקנדינבי, הגרבלקס, או הסלמון הכבוש. דרך אגב, גבלקס (gravlax) בשוודית פירושו "סלמון קבור" זכר לשיטת ההכנה המקורית של המנה במהלך ימי הביניים שכללה קבירת הסלמון בחול ים והתססתו למשך מספר ימים. לימים הסקנדינבים מצאו שיטה קונבנציונלית ונגישה יותר להכנת הסלמון והיום "קוברים" אותו בדרך כלל במרינדה שמכילה סוכר, מלח ושמיר . המתכון שמובא כאן לקוח מספר המתכונים הכמעט מיתולוגי של אורנה ואלה. היכנתי אותו אינספור פעמים, הוא ממש קל להכנה ותמיד הוא מפתיע מחדש כמה הוא יותר מוצלח מהסלמון המעושן הבנאלי. אתם לא חייבים להשתמש בסלק במתכון, אבל כדאי, הוא מוסיף לסלמון ציבעוניות מרהיבה.

כמה?

החומרים הדרושים לכעשר מנות:

נתח פילה סלמון טרי במשקל 500 גר' ללא העור

1 סלק גדול

1/2 כוס שמיר (העלים בלבד)

1 לימון

4 כפיות סוכר

4 כפיות מלח

1 כפית גרגרי פלפל שחור שלם

2 כפות וודקה

מעט עלי שמיר לקישוט

DSCF3144

איך?

נתחיל בהכנת המשרה לסלמון. שוברים את הפלפל השחור בעזרת מכתש ועלי, או לחילופין מכניסים את גרגרי הפלפל לשקית ניילון ומועכים את הגרגרים בעזרת מערוך. קוצצים דק את השמיר. מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את מיץ הלימון. קולפים את הסלק ומגרדים אותו בפומפיה. מערבבים בקערה את הסלק, המלח, הסוכר, הפלפל, קליפת הלימון, מיץ הלימון, השמיר והוודקה עד שמתקבלת מעין משחה.

DSCF3136

מהדקים היטב את התערובת לסלמון משני צדדיו ומניחים אותו בתבנית זכוכית רחבה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות 24 שעות. לאחר כ- 12 שעות קירור הופכים את הדג פעם אחת וממשיכים לקרר 12 שעות נוספות.

DSCF3148

לפני ההגשה מנגבים את הדג ופורסים אותו לפרוסות דקיקות. מניחים בצורה נאה על צלחת הגשה גדולה או בצלחות אישיות ומפזרים מעל הדג מעט שמיר קצוץ. מומלץ להגיש עם לחם שיפון רוסי וחמאה. בתיאבון.

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “סלמון כבוש בסלק

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s