אחרי העדרות ארוכה מהבלוג, בעיקר בשל עצלנות רשלנית, אני חוזר ובאמתחתי קינוח טעים ומאד נעים, במיוחד לרגל עונת הדובדבנים שנמצאת כרגע בשיאה. קלפוטי (Clafoutis), שבתרגום חופשי לצרפתית פירושו "מעדן ממולא", הוא מעין פנקייק תפוח ורך הממולא בהרבה פירות טריים, שבניגוד לרוב הקינוחים המושקעים של במטבח הצרפתי, הוא קל להכנה באופן מפתיע ובעיני הוא הקינוח הכי מנחם שיש. את הקלפוטי הקלאסי מכינים בדרך כלל עם דובדבנים טריים, אבל אם פספסתם את העונה, אתם תמיד תוכלו להחליף את הדובדבנים בשזיפים, אגסים או כל פרי אחר שיתחשק לכם.
כמה?
החומרים הדרושים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
500 גר' דובדבנים טריים
100 גר' קמח תופח
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' אבקת סוכר
1 כוס חלב
3 ביצים
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
איך?
תחילה מגלענים את הדובדבנים. אפשר לעשות זאת באמצעות מכשיר מיוחד לגלעון דובדבנים שניתן לרכוש בחנויות לכלי בישול ואפיה או בעזרת מגלען זיתים.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים את התבנית במעט חמאה. מפזרים את הדובדבנים בתבנית באופן אחיד ובשכבה אחת.
מכינים את הבלילה. טורפים במערבל (מיקסר) את הביצים ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את החלב ואת הקמח תוך כדי טריפה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת, תמצית הוניל והמלח וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה במרקם דומה לבלילת פנקייק.
שופכים את הבלילה לתבנית בצורה אחידה מעל הדובדבנים. מנערים קלות את התבנית כדי שהבלילה תמלא את כל הרווחים בין הדובדבנים.
אופים בתנור במשך 30-40 דקות עד שהבלילה תפוחה ויציבה ופני המאפה זהובים. על מנת להיות בטוחים שהמאפה מוכן ניתן נועצים בבצק סכין ומוודאים שהיא יוצאת נקיה.
לסיום, בוזקים אבקת סוכר מעל הקלפוטי. אפשר להגיש חם אבל בעיני הקלפוטי במיטבו כשהוא בטמפרטורת החדר. בון אפטיט.
נראה מושלם! חייבת להכין!