קלפוטי דובדבנים

DSCF3034

אחרי העדרות ארוכה מהבלוג, בעיקר בשל עצלנות רשלנית, אני חוזר ובאמתחתי קינוח טעים ומאד נעים, במיוחד לרגל עונת הדובדבנים שנמצאת כרגע בשיאה. קלפוטי (Clafoutis), שבתרגום חופשי לצרפתית פירושו "מעדן ממולא", הוא מעין פנקייק תפוח ורך הממולא בהרבה פירות טריים, שבניגוד לרוב הקינוחים המושקעים של במטבח הצרפתי, הוא קל להכנה באופן מפתיע ובעיני הוא הקינוח הכי מנחם שיש. את הקלפוטי הקלאסי מכינים בדרך כלל עם דובדבנים טריים, אבל אם פספסתם את העונה, אתם תמיד תוכלו להחליף את הדובדבנים בשזיפים, אגסים או כל פרי אחר שיתחשק לכם.

DSCF3004-001

כמה?

החומרים הדרושים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

500 גר' דובדבנים טריים

100 גר' קמח תופח

100 גר' חמאה מומסת

100 גר' אבקת סוכר

1 כוס חלב

3 ביצים

קורט מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית

DSCF3015-001

איך?

תחילה מגלענים את הדובדבנים. אפשר לעשות זאת באמצעות מכשיר מיוחד לגלעון דובדבנים שניתן לרכוש בחנויות לכלי בישול ואפיה או בעזרת מגלען זיתים.

DSCF3021

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנים את התבנית במעט חמאה. מפזרים את הדובדבנים בתבנית באופן אחיד ובשכבה אחת.

DSCF3024

מכינים את הבלילה.  טורפים במערבל (מיקסר) את הביצים ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את החלב ואת הקמח תוך כדי טריפה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת, תמצית הוניל והמלח וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה במרקם דומה לבלילת פנקייק.

שופכים את הבלילה לתבנית בצורה אחידה מעל הדובדבנים. מנערים קלות את התבנית כדי שהבלילה תמלא את כל הרווחים בין הדובדבנים.

DSCF3028-001

אופים בתנור במשך 30-40 דקות עד שהבלילה תפוחה ויציבה ופני המאפה זהובים. על מנת להיות בטוחים שהמאפה מוכן ניתן נועצים בבצק סכין ומוודאים שהיא יוצאת נקיה.

DSCF3038

לסיום, בוזקים אבקת סוכר מעל הקלפוטי. אפשר להגיש חם אבל בעיני הקלפוטי במיטבו כשהוא בטמפרטורת החדר. בון אפטיט.

DSCF3043

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “קלפוטי דובדבנים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s