הפעם, סלט מרענן וקל מאד להכנה, שיטיס אתכם חזרה לחופשה האחרונה שלכם בתאילנד.
כמה?
לסלט:
4 גזרים
10 עגבניות שרי
1 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי נענע
1/2 חבילת אטריות אורז דקיקות
50 גר' בוטנים קלויים
לרוטב:
ג'נג'ר טרי (אצבע באורך 2 ס"מ)
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון
5 כפות רוטב דגים תאילנדי*
2 כפות חומץ אורז*
1 כף סוכר
1/2 כפית פתיתי צ'ילי אדום מיובש
* ניתן להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק
איך?
מבשלים את האטריות לפי ההוראות על האריזה. מסננים את האטריות, שוטפים אותן במים קרים ומסננים היטב.
קוצצים דק מאד את הג'ינג'ר והשום.
קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפיה או במעבד מזון.
קוצצים דק את הנענע והכוסברה.
חוצים את העגבניות לאורכן.
קוצצים גס את הבוטנים במעבד מזון.
מכינים את הרוטב. שמים בקערה את רוטב הדגים, החומץ, מיץ הלימון והסוכר ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. מוסיפים את הצ'ילי, השום והג'נג'ר ומערבבים שוב.
מרכיבים את הסלט. בקערה גדולה שמים את האטריות, הגזר, העגבניות ומחצית מכמות הכוסברה והנענע. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעזרת הידיים עד שכול המרכיבים מפוזרים במידה אחידה ומכוסים ברוטב (אבל לא טובעים בו).
מעבירים את הסלט לקעריות אישיות או לקערה גדולה ומפזרים מעל את הבוטנים ואת יתרת הכוסברה והנענע. בתיאבון.
אני כל-כך הולכת להכין את זה לפיקניק המתוכנן לשישי הקרוב. זה הכי צועק "קיץ" בעיני.
קעריות מופלאות! 🙂