בדרך כלל, המתכונים בבלוג, הם פרי אילתור שלי. חלקם אני ממציא בעצמי ואחרים אני מאלתר משילוב של מספר מתכונים שמוצאים חן בעיניי. הפעם, חרגתי מהמסורת והחלטתי להיצמד (ככל שיכולתי…) למתכון מספר הבישול המעולה של יותם אוטלנגי וסמי תמימי Jerusalem. בספר, שאת המהדורה האנגלית שלו ניתן להשיג ברוב חנויות הספרים, מאגדים אוטולנגי וטמימי, שניהם ילידי העיר שחיים ומבשלים בלונדון, מגוון של מתכונים מסורתיים של העדות השונות של ירושלים, ובעיקר נותנים לנו הצצה די נדירה למטבח הפלסטיני המסורתי, שלא ממש מוכר לנו, הישראלים. קשה שלא להתחבר לספר הזה, כי מעבר לצילומים מרהיבים ומתכונים אותנטיים עם טוויסט אירופאי, הוא מעביר מסר חברתי-פוליטי חשוב שלצערי אף מו"ל לא היה מעז להכניס לספר בישול בעברית. כנראה שבשביל למצוא דו-קיום אמיתי בין אוכל ישראלי לפלסטיני נצטרך בינתיים להרחיק עד ללונדון… מי שבכל זאת רוצה לטעום קצת "מזרח תיכון חדש" כאן ועכשיו, מוזמן לנסות את אחד המתכונים מהספר (עם טוויסט קטן שלי), עוף צלוי עם שומר וקלמנטינות.
כמה?
עוף בגודל בינוני (1.5 ק"ג) חתוך לשמיניות
1/2 כוס ערק
1/3 כוס שמן זית
מיץ מתפוז אחד
מיץ מחצי לימון
3 כפות חרדל דיז'ון
4 כפות סילאן
3 ראשי שומר
4 קלמנטינות
חצי כוס עלי זעתר
מלח ופלפל
איך?
סוחטים את התפוז וחצי הלימון.
שמים בקערה את שמן הזית, הערק, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, החרדל והסילאן. מערבבים עד שמתקבלת מרינדה חלקה. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים שוב.
חוצים את ראשי השומר לאורכם, וכל מחצית פורסים לארבע פרוסות.
פורסים את הקלמנטינות לרוחבן לפרוסות דקות.
שמים בתבנית רחבה את העוף, הקלמנטינות והשומר. מוסיפים את המרינדה ומערבבים את כל המרכיבים בעזרת הידיים עד שהמרינדה מכסה היטב את העוף. מפזרים מעל את עלי הזעתר ושומרים במקרר למספר שעות או למשך הלילה.
מחממים תנור ל- 220 מעלות. מעבירים את העוף והתוספות לתבנית אפיה בשכבה אחת כשהעור כלפי מעלה. צולים במשך 35 עד 45 מעלות עד שהעוף שחום ואפוי מספיק. בתיאבון וחג שמח!
נראה מדהים וטעים! והכלים נפלאים! 🙂
נראה צבעוני וטעים. ופשוט כל-כך. ינוסה בקרוב.