מאפה בצק עלים עם תפוחים

fotor2565

המומחיות הגדולה ביותר של הצרפתים, מלבד יחסים מחוץ לנשואים כמובן, היא ללא ספק מאפי הבוקר המושחתים שלהם.  הקרואסון והבריוש הם כנראה הפופולריים ביותר מבין המאפים האלה, אבל לי יש חיבה מיוחדת דווקא למאפה התפוחים שזכה לכינוי הצרפתי המשעשע chausson aux pommes או בעברית "נעל בית ממולאת בתפוחים". מאז שהתחוללה מיני מהפכה צרפתית באגף הקפואים בסופר, וסוף סוף אפשר להשיג גם פה בצק עלים מוכן על בסיס חמאה, הכנת המאפה החמוץ-מתוק הזה נעשתה קלילה ביותר' והתוצאות ממש לא רחוקות מהמקור הצרפתי. אז למה שלא תנסו?

fotor2518

כמה?

1 חבילה בצק עלים מרודד על בסיס חמאה
8 תפוחים גדולים מסוג גרנד סמית
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות תמצית וניל איכותית
50 גרם חמאה
1 ביצה

לסירופ:

3 כפות סוכר לבן
3 כפות מים

fotor2529

איך? 

מתחילים בהכנת המילוי. קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל של כ 1/2 ס"מ. חותכים את החמאה לקוביות. שמים את התפוחים והחמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל. מערבבים ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים לגמרי אך עדיין שומרים על צורתם.

fotor2534מוציאים את בצק העלים מהמקרר (חשוב שיהיה קר מאד) ופורשים אותו על משטח עבודה מקומח. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ בעזרת רינג או קערה קטנה, ומסדרים אותם על משטח העבודה זה לצד זה. טורפים ביצה בקערה קטנה, ובעזרת מברשת מורחים את שולי העיגולים במעט ביצה.

fotor2545

במרכז כל עיגול מניחים כף ממילוי התפוחים.

fotor2547

מכל עיגול בצק יוצרים כיסון על ידי קיפול חצי עיגול בצק מעל מלית התפוחים והידוקו לחצי הבצק התחתון בעזרת האצבעות. מקפידים שהמילוי יהיה מהודק לבצק, ומהדקים שוב את שולי הכיסונים, הפעם בעזרת מזלג.

fotor2550

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הכיסונים בתבנית התנור על גבי נייר אפיה ומורחים מעט ביצה על כל כיסון. אופים במשך 20-25 דקות עד שהכיסונים זהובים ויפים.

בזמן שהכיסונים נאפים בתנור, מכינים את סירופ הסוכר. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים על להבה קטנה עד שכל הסוכר נמס.

fotor2556

מיד לאחר שמוציאים את הכיסונים מהתנור, מורחים אותם בסירופ סוכר בעזרת מברשת, מצננים מעט ומגישים. בתיאבון.

fotor2572

++++++++++++++

בטטיפים

+ הכלל בסיסי והחשוב ביותר בהכנת מאפים עם בצק עלים הוא שהבצק חייב להיות מאד קר. חשוב לשמור את הבצק במקרר לפחות שעה לפני שמתחילים לעבד אותו.
+ אם אתם משתמשים בבצק עלים קנוי וקפוא, הפשירו אותו במקרר (ולא על השיש במטבח) כיממה לפני אפייתו.
+ חשוב להתעסק עם בצק העלים רחוק ככל שניתן ממקור חום, ובוודאי לא סמוך לתנור האפייה.
+ בימים חמים מומלץ להכין את המאפים בנגלות קטנות כדי שהבצק לא יתחמם.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s