החג כבר בפתח, ובגלל שהתמהמתי קצת בהכנת הפוסט אגש ישר למעשים בלי הרבה דיבורים… אך בכל זאת, לפני שנתחיל, אנצל את ההזדמנות הזו לאחל לכולנו שנה טובה, שנה של התחלות חדשות והצלחות מפתיעות. הפעם, לרגל השנה החדשה, אשתף אתכם במתכון של מנה ראשונה קייצית וקלה להכנה, שתשדרג לכם את ארוחת החג: סביצ'ה דג ים עם פיסטוק ורימון על קרפצ'יו תפוח עץ.
למה?
בגלל השילוב של שלושה מרכיבים מסורתיים לחג במנה אחת: דג ( "שנהיה לראש ולא לזנב"), רימון ("שנהיה מלאים במצוות כרימון") ותפוח ("שתהא שנה טובה ומתוקה"). וחוץ מזה, אולי נחזיר סוף סוף את השד העדתי לבקבוק, ונוותר בחג הזה על הגפילטע והחריימה?
כמה?
המרכיבים לארבע מנות ראשונות.
300 גרם פילה דג ים לבן ללא העור (מומלץ להשתמש באינטיאס, לוקוס, פלמידה לבנה או פארידה)
שני תפוחים מסוג גרנד סמית
רימון בינוני עד גדול
מיץ משני לימונים (או משלושה ליים)
70 גר' פיסטוק קלוף
שליש כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט עלי נענע או נבטוטים לקישוט
איך?
תחילה פורטים את גרעיני הרימון (כן, זה המינוח התקני…). אפשר כמובן לקנות בחנות גרעיני רימון פרוטים וארוזים, אבל התהליך הידני זול יותר ודי פשוט לביצוע (הפרטים המדויקים מופיעים ב"בטטיפים" בסוף הפוסט).
קולים את הפיסטוקים על מחבת במשך כשלוש דקות. במשך הקלייה, מערבבים את הפיסטוקים מדי פעם כדי שייקלו באופן אחיד. הזהרו לא לשרוף את הפיסטוקים.
כעת, מכינים את קרפצ'יו תפוחי העץ. פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות מאד של כמ"מ (עדיף להשתמש במנדולינה, אם יש לכם).
מסדרים את פרוסות התפוח בשכבה אחת בתבנית או בצלחת רחבה. זולפים מעל התפוחים חצי מכמות מיץ הלימון, שליש מכמות שמן הזית ומעט מלח גס. מניחים בצד עד ההגשה.
עוברים לטפל בדג. חותכים את פילה הדג לקוביות קטנות של 0.5X0.5 ס"מ. מעבירים לקערה, ומוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית שנותרו. מוסיפים מלח גס ומעט פלפל, מערבבים ומשרים למשך עשר דקות. ממש לפני ההגשה, מוסיפים את הפיסטוקים וגרעיני הרימון ומערבבים. מומלץ להשאיר בצד מעט פיסטוקים וגרעיני רימון לקישוט המנה. זהו, המנה מוכנה להגשה.
כעת עוברים ל"צילחות". שמים במרכז כל צלחת 4-5 פרוסות תפוח בצורת מניפה, כך שייוצר עיגול (כמו בתמונה).
במרכז מעגל התפוחים מסדרים ערמה נאה של סביצ'ה (מי שרוצה להשקיע, יכול להשתמש ברינג). מפזרים מסביב לסביצ'ה פיסטוקים וגרעיני רימון, מטפטפים שמן זית, ומעטרים בעלי נענע או נבטוטים. בתיאבון.
++++++++++
בטטיפים
איך פורטים גרעיני רימון?
+ תחילה מצטיידים בקערה גדולה ובכף מתכת.
+ חוצים את הרימון לשניים. לוקחים חצי רימון ומחזיקים אותו ביד אחת כשהחלק הפתוח של הרימון פונה כלפי כף היד והאצבעות אוחזות ומקיפות את הרימון.
+מחזיקים את הרימון מעל הקערה, ובעזרת היד הפנויה מכים עם גב הכף על קליפת הרימון. גרעיני הרימון יחלו לנשור לתוך הקערה. ממשיכים להכות על הרימון עד שכל הגרעינים נשרו מהקליפה.
+ חוזרים על כל הפעולות עם חצי הרימון הנותר.
אחלה מתכון, אוכל כלבבי!
חשבתי להוסיף בחפיפה עגולי קרפצ׳יו סלק, גם שיסתלקו כל אויבינו וגם לתוספת צבע…
פינגבק: סלט פריקי עם רימונים ופיסטוקים בויניגרט תפוח בדבש | BATATOT