תירס מקסיקני צלוי של קפה הוואנה

Fotor0818134519

גילוי נאות – אני לא נמנה על חובבי התירס. המרקם הסיבי של הדגן הזה גורם לי להתייאש אחרי שני ביסים ולרוץ להזמין תור דחוף אצל השיננית…  אבל יש מסעדה אחת שאני פשוט מאוהב בתירס שמגישים בה – קפה הוואנה בניו-יורק (Café Habana). המסעדה הקטנטנה הזו ממוקמת בלב שכונת נוליטה (Nolita) הטרנדית, ומגישה אוכל קובני פשוט וטעים באווירה שיקית, אך די עממית . התירס המקסיקני הצלוי , המתובל בשכבה נדיבה של גבינה וצ'ילי,  הפך בצדק למנת הדגל של המקום. אז בפעם הבאה שאתם ניו יורק, עשו לעצמכם טובה וגשו לנסות את הפנינה הקובנית הזו. אלה מבינכם שנשארים בארץ, יכולים בינתיים להתנחם בגרסה המשוחזרת שלי לתירס המקסיקני של קפה הוואנה.

new york 2013 582

למה?
בגלל השילוב המנצח מתוק-מלוח-חמוץ-חריף, שיצית את הנשמה הלטינית החבויה בכם, ויגרום לכם לפזז כמו נגן מריאצ'י בגוודלחרה. חוץ מזה, המנה הזו קלה מאד להכנה, ומעולה כפתיח בארוחה מקסיקנית או כמנה צמחונית בארוחת ברביקיו.

Fotor0817185522

כמה?
המרכיבים לארבע מנות:
4 קלחי תירס טריים ומנוקים
30 גר' חמאה רכה מאד
גביע שמנת חמוצה
2 כפות מיונז איכותי
שן שום
50 גר' גבינת פרמזן* מגוררת דק
מעט אבקת צ'ילי
מעט פפריקה מעושנת (או מתוקה)
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
4 ליים
4 שיפודי עץ

*התירס המקורי מוגש עם גבינת קוטיחה מקסיקנית שלא ניתן להשיגה בארץ. כתחליף השתמשתי בפרמזן.

איך?
משחילים שיפוד עץ בכל קלח תירס, וקוצצים את שארית השיפוד כשלושה עד ארבעה ס"מ מבסיס הקלח.

Fotor0817185411

מורחים שכבה דקה של חמאה על כל קלח בעזרת מברשת וזורים מעט מלח ופלפל.

Fotor0817185934

מחממים מחבת פסים  על אש גבוהה, וצולים עליה את קלחי התירס כ- 15 דקות. במהלך הצלייה מסובבים את הקלחים רבע סיבוב כל כמה דקות, עד שהתירס צלוי בצורה אחידה. אם יש צורך, הברישו מדי פעם את התירס במעט חמאה.

Fotor0817185835

מערבבים בקערה את השמנת והמיונז עם שן שום כתושה. בצלחת רחבה מפזרים שכבה דקה ואחידה של גבינת פרמזן מגורדת.

Fotor0818133012

כשהתירס עדיין חם, מורחים כל קלח בשכבה דקה של תערובת השמנת (בעזרת מברשת או כף), ומגלגלים אותו על גבי הגבינה, כך שיכוסה בשכבה דקה ואחידה.

Fotor0818133537

מפזרים על הקלחים אבקת צ'ילי ,פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים מיד בלווי ליים חתוך לרבעים. בתאבון.

Fotor0818133127

++++++++

בטטיפים
+ הקפידו לא לכסות את הקלח בשכבה עבה מדי של גבינה, היא בעלת טעם מאד דומיננטי. כדי להימנע מכך, אל תפזרו את כל כמות הגבינה על הצלחת בבת אחת. לפני גלגול של כל קלח, פזרו בצלחת כמות קטנה של גבינה בשכבה דקה ואחידה.
+ אל תגזימו בכמות הצ'ילי והפפריקה. תבלו את הקלחים בעדינות והניחו לסועדים להוסיף תיבול לפי טעמם.
+ ולבסוף, הטיפ החשוב ביותר- הכתובת של קפה הוואנה.

Café Habana
17 Prince st at Elisabeth st
New York

   www.cafehabana.com

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “תירס מקסיקני צלוי של קפה הוואנה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s